A Légiós megszületésekor visszanyúltam a gyökerekig, amikor az etetéshez még főttburgonyát is adagoltunk. A régi klasszikus receptjeimet, az anyagok bővülésével a modern kor elvárásainak megfelelően modernizáltam. A Légiósról tudni kell, hogy egy lassú hatásmechanizmusú, alacsony vízoldékonyságú csali. Nem egy gyors versenybojli, tehát ne hasonlítsuk össze, a Rodin, vagy az Ébredő Erő gyorsaságával. A csalit azon horgászoknak ajánljuk, akik hajlandóak egy botot feláldozni, akár egy-egy hal reményében. Fehérhalak, illetve a törpeharcsák támadásának jól ellenál, illetve, ha szükség van rá akkor akár több napig is a vízben hagyhatjuk a csalit, és nyugodtak lehetünk, hogy rajta van a hajszálon. Tehát, ahogy a nevében is benne van minden körülmény között harcba küldhetjük az Idegen Légióst. Vásárlás elött kérek mindenkit ezt tartsa ténylegesen szem elött, hogy nem egy aktív csaliról van szó. A bojli összetétele, állati, és növényi fehérjék keveréke, ami párosul magas olaj, és zsírtartalommal. A bojliban a halliszt nem kapott helyet, de a különböző, állati fehérjék, tejfehérjék, növényi fehérjék gondoskodnak a csali magas biológiai értékéről.
Az ízazonos tartósított, sózott és frissen készített bojlik között lehetséges minimális színbeli eltérés. Ennek oka a konzerváló folyadék, illetve a különböző szárítási folyamatok végett a változó nedvességtartalomnak köszönhető!