Amikor már csak az Ima segíthet akkor a Lelkész bojli lehet a segítségünkre. Ez a bojli kiegyensúlyozott fehérjetartalommal rendelkezik, és egy dercés belső szerkezettel. A bojliban helyett kapott egy különleges étvágyfokozó, aminek a használata a csaligyártásban nem elterjedt a rendkívül magas ára végett. A bojli vízoldékonysága igen magas, de megfelelő keménység esetén akár 48-órát is kibír a hajszálon. ( Hála a fentieknek erre nagyon nem volt példa, hogy ennyit legyen a vízben). A fogásokat visszanézve látható mennyi kapitális példány lett kifogva ezzel a különleges csalival. A csali ízesítése májas fűszeres alapon, egy kicsi keksz, és vajsav beütés.
Az ízazonos tartósított, sózott és frissen készített bojlik között lehetséges minimális színbeli eltérés. Ennek oka a konzerváló folyadék, illetve a különböző szárítási folyamatok végett a változó nedvességtartalomnak köszönhető!